ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

Τι είναι ο ουρολογία;

Ουρολογία είναι η ιατρική ειδικότητα που διερευνά και αντιμετωπίζει παθήσεις του ουροποιητικού συστήματος τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών, καθώς και του ανδρικού αναπαραγωγικού συστήματος. Εξετάζει και θεραπεύει ασθένειες των νεφρών, των ουρητήρων, της κύστης και της ουρήθρας. Στους άνδρες επιπλέον αντιμετωπίζει παθήσεις του προστάτη, του πέους, της επιδιδυμίδας και του όρχι. Η ουρολογία αποτελεί παραδοσιακά μία χειρουργική ειδικότητα που πρωτοπορεί στη εφαρμογή μοντέρνων διαγνωστικών και θεραπευτικών ιατρικών τεχνολογιών όπως η ενδοσκοπία, τα λέιζερ (laser) και το ρομπότ.

Σχετικά με τον Ιατρό

Ο Ευστάθιος Παπαευσταθίου κατάγεται από την Εύβοια και μεγάλωσε στην Αθήνα. Εισάχθηκε πρώτος στην στρατιωτική ιατρική (Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων). Μετά την ολοκλήρωση των προπτυχιακών σπουδών του υπηρέτησε ως Ιατρός Μονάδος στο Ζ΄  Μοιρα Αμφίβιων Καταδρομών και σε διεθνείς ειρηνευτικές αποστολές. Ειδικεύτηκε στην Ουρολογία στη Β' Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης(ΑΠΘ). Μετεκπαιδεύθηκε στην Κλινική Ανδρολογία στο Κέντρο Ανδρολογίας της Μονάδας Ενδοκρινολογίας Αναπαραγωγής του ΑΠΘ. Εργάστηκε ως επιμελητής στην Ουρολογική Κλινική του 424 ΓΣΝΕ στη Θεσσαλονίκη και έκτοτε υπηρετεί ως διευθυντής ΣΤΕΠ του Κέντρου Εκπαίδευση Πυροβολικού. Έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές εκπαιδεύσεις στην Διοίκηση Μονάδων Υγείας του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου και στην Ιατρική Ερευνητική Μεθοδολογία της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Είναι υποψήφιος διδάκτορας στον αντικείμενο της Λειτουργικής Ουρολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Έχει συμμετάσχει σε κλινικές μελέτες και έχει εκπονήσει πληθώρα εργασιών και δημοσιεύσεων. Αποτελεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας, της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Ανδρολογίας και της Διεθνούς Εταιρείας Εγκράτειας.

Είναι έγγαμος και πατέρας 2 παιδιών.

Διατηρεί ιατρείο στη Θήβα, ασκώντας τη Ουρολογία.

Εκπαίδευση

 • Ιατρική - Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (2005 - 2011)
 • Μεταπτυχιακό στην Διοίκηση Μονάδων Υγείας στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) (2012-2018)
 • Μεταπτυχιακό στην Ιατρική Ερευνητική Μεθοδολογία της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ (2015-2017)
 • Ειδικότητα Χειρουργικής Ουρολογίας Ανδρολογίας Β' Πανεπιστημιακή Κλινική Γ.Ν. Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης (2015-2021)
 • Μετεκπαίδευση στην Ανδρολογία στο Eυρωπαϊκό Κέντρο Ανδρολογίας της Μονάδας Ενδοκρινολογίας Αναπαραγωγής του ΑΠΘ αναγνωρισμένο από την European Academy of Andrology(2020-2021)
 • Υποψήφιος Διδάκτωρ Ιατρικής ΑΠΘ (2018)
 • Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ισπανικά

Ιατρικές Υπηρεσίες

Διαγνωστικού Ελέγχου  &  Θεραπείας


Ανδρικής υπογονιμότητας

Η υπογονιμότητα αφορά περίπου το 17% των σύγχρονων ζευγαριών ενώ σχεδόν στα μισά από αυτά προέχει ο ανδρικός παράγοντας. Η χαμηλή παραγωγή σπέρματος, οι διαταραχές στη λειτουργία των σπερματοζωαρίων καθώς και η απόφραξη των εκσπερματιστικών οδών μπορούν να συμβάλλουν αρνητικά και καθοριστικά στη γονιμότητα ενώ ζευγαριού. Πρωταρχική μέριμνα του ουρολόγου είναι η εξέταση και διερεύνηση του υπογόνιμου ζευγαριού και η θεραπεία των ουρολογικών αιτιών όπως της κιρσοκήλης που μπορεί να προκαλέσουν υπογονιμότητα.


Παθήσεων του Προστάτη

Ο καρκίνος του προστάτη είναι ο συχνότερες καρκίνος που διαγιγνώσκεται στους άνδρες

Τα αδενώματα μπορεί να αναπτυχθούν σε μέγεθος προκαλώντας την καλοήθη υπερπλασία του προστάτη.  Απώτερο της υπερπλασίας και της διόγκωσης του προστάτη είναι η απόφραξη της ουρήθρας η οποία διέρχεται μέσα από τον προστάτικο αδένα με αποτέλεσμα ο πάσχων να βιώνει δυσουρικά ενοχλήματα από το κατώτερο ουροποιητικό σύστημα.

Η προστατίτιδα είναι ο πιο κοινός ουρολογικός λόγος για τον οποίων οι άνδρες κάτω των 50 ετών αναζητούν ιατρική βοήθεια.


Παθήσεων των όρχεων

Του Καρκίνου των όρχεων -Της Υδροκήλης - Της Σπερματοκήλης

- Της Κιρσοκήλης

Παθήσεων του πέους

Στυτική δυσλειτουργία - Φίμωση πέους - Βραχύς χαλινός - Νόσος Peyronie / Πεϊκή κάμψη               


Αντιμετώπιση συμπτωμάτων και παθολογικών καταστάσεων του ουροποιητικού συστήματος όπως:

Την Αιματουρία - Τα δυσουρικά συμπτώματα - Την Λιθίαση του ουροποιητικού 

- Τις Ουρολοιμώξεις - Την Ακράτεια ούρων - Τα Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα - Τις Νεοπλασίες του Ουροποιογεννητικού Συστήματος


Η ουρολογία αποτελεί παραδοσιακά μία χειρουργική ειδικότητα που πρωτοπορεί στη εφαρμογή μοντέρνων διαγνωστικών και θεραπευτικών ιατρικών τεχνολογιών όπως η ενδοσκοπία, τα λέιζερ (laser) και το ρομπότ.

 • H τεχνική TURIS αποτελεί τη gold standard τεχνική για την αντιμετώπιση της υπεπλασίας του προστάτη. Ενώ η ενδοουρολογική αντιμετώπιση της λιθίασης με τη χρήση σύγχρονων laser δίνουν οριστική θεραπεία στη λιθίαση αποφεύγοντας ανοιχτές παρεμβάσεις.
 • Η αντιμετώπιση της ακράτειας με τη χρήση διουρηθρικών ενδοκυστικών ενέσεων botox μπορεί να ανακουφίσει από την επιτακτικότητα και απώλεια ούρων, ενώ η τοπόθετηση ταινίας ακράτειας χρησιμοποιείται στην αντιμετώπιση της stress ακράτειας.
 • Η αντιμετώπιση ογκολογικών περιστατικών επιτυγχάνεται με τη χρήση λαπαροσκοπικών τεχνικών και ρομπότ προσφέροντας τα αρτιότερα αποτελέσματα με τις πιο συγχρονες μεθόδους.
 • Για την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας η μικροχειρουργική είναι καθοριστική στην επίτευξη των βέλτιστων αποτελεσμάτων στην θεραπεία της κιρσοκηλης και την αναζήτηση σπερματοζωαρίων.
 • Η ενδοσκοπική τοποθέτηση ουρητηρικού καθετήρα και διαδερμική τοποθέτηση νεφροστομίας χρησιμοποιούνται στην άρση της απόφραξης του ουροποιητικού και τη διάσωση της νεφρικής λειτουργίας.


ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

Uroflow Giotto: Χρησιμοποιείται στην εξέταση της λειτουργίας του ουροποιητικού με την ταυτόχρονη καταγραφή και ανάλυση της ούρησης των ασθενών.

Μοντέρνος φορητός έγχρωμος υπέρηχος:   H συμβολή του είναι καθοριστική στην απεικόνιση και διερεύνηση των παθήσεων του ουροποιογεννητικού συστήματος.


Eύκαμπτο κυστεοσκόπιο: Επιτρέπει την επισκόπηση της ουροδόχου κύστης, αναίμακτα και ανώδυνα, για την αναζήτηση «ύποπτων» περιοχών και παθολογικών σημείων.


Το ουρολογικό ιατρείο λειτουργεί κάθε Τρίτη & Πέμπτη κατόπιν ραντεβού με τον Ιατρό

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6937721077

Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!