ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ


Κωνσταντίνος Στέργιος

Διευθυντής Ζ΄ Χειρουργικής Κλινικής, Προηγμένης Λαπαροσκοπικής, Ρομποτικής Χειρουργικής και Κολοπρωκτολογίας  στο νοσοκομείο Metropolitan General

Ο Γενικός Χειρουργός Κωνσταντίνος Στέργιος αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Aldo Moro με άριστα και εκπλήρωσε την Υπηρεσία Υπαίθρου στο Γ.Ν. Κύμης «Γ. Παπανικολάου». Ειδικεύθηκε στη Χειρουργική στο Γ. Ν. Χαλκίδας και στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική στην Αγγλία, στο The Princess Alexandra Hospital. Είναι κάτοχος μετεκπαιδευτικού τίτλου Master, στη Χειρουργική από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και υπ. Διδάκτωρ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα περισσότερες από 4000 επεμβάσεις. Είναι Διαπιστευμένος χειρουργός παχέος εντέρου και Πρωκτού και ειδικός εκπαιδευτής ειδικευομένων χειρουργών. Διετέλεσε Διευθυντής Χειρουργός στο νοσοκομείο Watford General και Συνεργάτης του Ομίλου Υγεία. Από το 2018 διευθύνει τη Ζ' Χειρουργική Κλινική, Προηγμένης Λαπαροσκοπικής, Ρομποτικής Χειρουργικής και Κολοπρωκτολογίας στο νοσοκομείο Metropolitan General. Διατηρεί Χειρουργικό Ιατρείο στο νοσοκομείο Metropolitan General, στη Χαλκίδα, στην οδό Φαβιέρου 9 και στη Θήβα, οδός Οιδίποδος 12. 


Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική

Η Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική είναι με απλά λόγια είναι η τεχνική με την οποία ο χειρουργός επεμβαίνει και θεραπεύει με ακρίβεια, προκαλώντας τις ελάχιστές δυνατές παράπλευρες βλάβες στον ασθενή. Δεν κόβει, για παράδειγμα, ολόκληρο το κοιλιακό τοίχωμα, προκειμένου να αφαιρέσει την χοληδόχο κύστη ή έναν όγκο του εντέρου, όπως στο παρελθόν. Εύκολα θα λέγαμε πως, ενώ στο παρελθόν, για να πετύχει ο χειρουργός ένα στόχο χρησιμοποιούσε ένα κανόνι, πετυχαίνοντας το στόχο αλλά δημιουργώντας μεγάλες παράπλευρες ζημιές, που έπρεπε να αποκαταστήσει, σήμερα χρησιμοποιεί ένα σκοπευτικό όπλο, πετυχαίνοντας με ακρίβεια το στόχο του, χωρίς να δημιουργεί επιπλέον βλάβες χάρις στην ελάχιστα επεμβατική χειρουργική.

ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗ - ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Οι βασικές τεχνικές σήμερα είναι η ενδοσκοπική, η λαπαροσκοπική, η ρομποτική χειρουργική, η χρήση LASER και ραδιοσυχνοτήτων που αποτελούν την ελάχιστα επεμβατική χειρουργική. Αναλυτικά η ενδοσκοπική χειρουργική πραγματοποιείται μέσω φυσικών οδών, κατά την γαστροσκόπηση, κολονοσκόπηση ή την διαπρωκτική (από τον πρωκτό) μικροχειρουργική, χωρίς βέβαια τομές. Η λαπαροσκοπική χειρουργική είναι η πλέον διαδεδομένη τεχνική από την ελάχιστα επεμβατική χειρουργική και πραγματοποιείται με την είσοδο αερίου στην κοιλιά και μικρές τομές μισού ή ενός εκατοστού, μέσω των οποίων τοποθετούνται η κάμερα και λεπτά χειρουργικά εργαλεία, με τα οποία και πραγματοποιείται η επέμβαση. Όλες σχεδόν οι σοβαρές επεμβάσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν λαπαροσκοπικά. Έχει δε εξελιχθεί σήμερα στην mini λαπαροσκοπική χειρουργική, κατά την οποία ένα ή περισσότερα εργαλεία τοποθετούνται κατευθείαν, δίχως την τοποθέτηση των ειδικών σωλήνων εργασίας (trocars), δημιουργώντας έτσι ακόμα μικρότερες τομές, κάτω του μισού εκατοστού, οι οποίες κλείνουν χωρίς καν ράμματα. Ταυτόχρονα έχουν και πολύ μικρότερο κίνδυνο επιπλοκών, όπως η διαπύηση του τραύματος ή η μετεγχειρητική κήλη.

Μια λαπαροσκοπική επέμβαση κοστίζει περισσότερο, αλλά είναι πλέον αποδεδειγμένο πως τα συνολικά έξοδα είναι λιγότερα γιατί ο ασθενής αναρρώνει γρηγορότερα, μένει στο νοσοκομείο λιγότερο, έχει λιγότερες επιπλοκές και χρειάζεται λιγότερα φάρμακα. Η σπουδαιότερη εξέλιξη της λαπαροσκοπικής χειρουργικής είναι βέβαια η ρομποτική χειρουργική, η χειρουργική δηλαδή με τη χρήση ρομπότ. Είναι πολύ σημαντικό να διευκρινιστεί πως το ρομπότ δεν είναι παρά ένα μηχάνημα, όπως η παιχνιδομηχανή ή ο εκτυπωτής που χρησιμοποιούμε καθημερινά: δεν χειρουργεί το ρομπότ, αλλά ο χειρουργός, ο οποίος δίνει τις εντολές στο ρομπότ από την κονσόλα. Όπως ακριβώς όταν παίζετε ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι και δίνετε από το χειριστήριό σας εντολές στις φιγούρες του παιχνιδιού. Το χειρουργικό ρομπότ ανακαλύφθηκε για να μπορεί ο χειρουργός να χειρουργεί από απόσταση, συγκεκριμένα από την Αμερική στο εκάστοτε πεδίο της μάχης, οπουδήποτε στον κόσμο. Γρήγορα όμως τα πλεονεκτήματα της χρήσης του ρομπότ εκτιμήθηκαν από τους χειρουργούς σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ο χειρουργός κάθεται ξεκούραστα, αντί να είναι όρθιος, βλέπει πολύ καλύτερα, με μεγαλύτερη ευκρίνεια και σε μεγέθυνση, έχει υψηλή ακρίβεια, εξαιρετική ελευθερία κινήσεων, δεν μεταφέρει μικρόβια στην κοιλιά του ασθενούς, μια απότομή κίνηση ή το τρέμουλο των χεριών δεν αναπαράγεται από το ρομπότ και ο ασθενής αναρρώνει εξαιρετικά γρήγορα. Επίσης, αν και η ίδια η χρήση του ρομπότ είναι ακριβότερη των άλλων τεχνικών, το συνολικό κόστος της επέμβασης και της νοσηλείας είναι ίσο ή και μικρότερο, εφόσον ο ασθενής εξέρχεται του νοσοκομείου και επιστέφει στις καθημερινές του δραστηριότητες γρηγορότερα και με λιγότερες επιπλοκές. Η χώρα μας μάλιστα είναι από τις πρωτοπόρες στη χρήση του και μεγάλος αριθμός χειρουργικών επεμβάσεων πραγματοποιούνται σήμερα με το ρομπότ. Ο χειρουργός βρίσκεται βέβαια δίπλα στον ασθενή για λόγους ασφαλείας, για να μπορεί να παρέμβει οποτεδήποτε χρειαστεί. Το ρομπότ βέβαια δεν ενδείκνυται σε όλες τις επεμβάσεις και έχει αρκετούς περιορισμούς, αλλά σήμερα όλο και περισσότερες επεμβάσεις πραγματοποιούνται με αυτό και σίγουρα θα προστεθούν και άλλες στο προσεχές μέλλον σύμφωνα με την Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική.

Σημαντικό όπλο στα χέρια του χειρουργού σήμερα αποτελεί και η χρήση LASER ή RF (ραδιοσυχνότητες), οι οποίες είναι στην ουσία πηγές ενέργειας, οι οποίες κόβουν ή/και συγκολλούν ιστούς αναίμακτα και ανώδυνα άλλο ένα αποτέλεσμα από την Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική.


Επεμβάσεις

Χειρουργός παχέος εντέρου

  • Καρκίνος παχέος εντέρου
  • Εκκολπωμάτωση - Εκκολπωματική Νόσος
  • Ενδομητρίωση Παχέος Εντέρου
  • Πρόπτωση - Εγκολεασμός - Μονήρες Έλκος Ορθού

Χειρουργός αιμορροίδων-Πρωκτός

  • Αιμορροΐδες
  • Περιεδρικό Απόστημα
  • Συρίγγιο
  • Ραγάδα
  • Κονδυλώματα - Οξυτενή Κονδυλώματα

Κύστη κόκκυγος

Χειρουργός χολής

Κήλη

Σπληνεκτομή

Καρκίνος του δέρματος

Βαριατρική


Το Χειρουργικό Ιατρείο λειτουργεί Καθημερινά (στον 1ο όροφο)   κατόπιν ραντεβού με τον Ιατρό.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2262102806  -  6977957855


Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!