ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟ  ΙΑΤΡΕΙΟ

Εξειδικευμένες Ορθοπαιδικές Υπηρεσίες

Στο Ιατρείο μας αντιμετωπίζουμε κάθε είδους ορθοπαιδικό πρόβλημα δίνοντας για κάθε περίπτωση ξεχωριστά την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή. 


Επανορθωτική Χειρουργική μεγάλων αρθρώσεων (Αρθροπλαστική ισχίου/γόνατος)

Εφαρμόζουμε σύγχρονα πρωτόκολλα Ολικής Αρθροπλαστικής ισχίου και γόνατος για τις εκφυλιστικές βλάβες της Οστεοαρθρίτιδας και των Ρευματικών παθήσεων (Ρευματοειδής αρθρίτιδα , ΣΕΛ κ.α). 


Αθλητικές Κακώσεις  (Αρθροσκόπηση γόνατος/ώμου)

Κακώσεις του γόνατος και του ώμου , όπως επίσης συνήθεις παθήσεις που σχετίζονται με αθλητικές δραστηριότητες αντιμετωπίζονται με Αρθροσκοπική χειρουργική. Οστεοπόρωση - Μεταβολικά νοσήματα Μυοσκελετικού

Εξειδικευμένη διερεύνηση, παρακολούθηση και θεραπεία με βάση τις πιο ενημερωμένες διεθνείς οδηγίες σχετικά με την οστεοπόρωση και τα υπόλοιπα μεταβολικά νοσήματα του μυοσκελετικού συστήματος. 


Τραυματολογία - Κατάγματα​

Όλο το φάσμα των τραυματισμών του μυοσκελετικού συστήματος (κατάγματα , εξαρθρήματα κ.α) αντιμετωπίζεται με υλικά οστεοσύνθεσης τελευταίας τεχνολογίας και με βάση τις πιο μοντέρνες τεχνικές. 


Παιδοορθοπαιδικά προβλήματα

Στο ιατρείο μας γίνεται διερεύνηση και παρακολούθηση των περισσοτέρων ορθοπαιδικών προβλημάτων των παιδιών και των εφήβων και σε συνεργασία με εξειδικευμένα παιδοορθοπαιδικά τμήματα η τυχόν χειρουργική τους αντιμετώπιση. 


Όγκοι Μυοσκελετικού

Παρέχουμε διάγνωση και θεραπεία με βάση τη σύγχρονη τάση του Limb Salvage Surgery (χειρουργική διάσωσης μέλους) στο ευαίσθητο θέμα των νεοπλασιών του μυοσκελετικού συστήματος.


Σύγχρονες θεραπευτικές παρεμβάσεις

Εφαρμόζουμε σύγχρονες μεθόδους χειρουργικών αντιμετωπίσεων

Χειρουργεία μικρής επεμβατικότητας  (Minimal invasive surgery MIS)​

Μικροεπεμβάσεις με τοπική αναισθησία

Ενδαρθρικές Εγχύσεις

Νεότερες αναπλαστικές θεραπείες - PRP - STEM CELLS


Ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός Ευάγγελος Παπαδημητρίου  

γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χαλκίδα. Φοίτησε στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα και έλαβε το πτυχίο του το 2003. Υπηρέτησε ως Αγροτικός ιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Κύμης και στο Περιφερειακό Ιατρείο Βιτάλων και ολοκλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου.

Ξεκίνησε την εκπαίδευσή του ως ειδικευόμενος ιατρός στην κλινική της Γενικής Χειρουργικής του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας και συνέχισε για ένα χρόνο στην Ορθοπαιδική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας. 

Το μεγαλύτερο μέρος της ειδικότητάς του το έκανε στην Α' Πανεπιστημιακή Κλινική του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών ''Αττικόν'' , όπου και ολοκλήρωσε την ειδίκευσή του το 2016. 

Ως ειδικευόμενος ιατρός εκπαιδεύτηκε για 6 μήνες στην Ορθοπαιδική Ογκολογία στην Α' Πανεπιστημιακή Κλινική , η οποία είναι η μοναδική στην Ελλάδα που παρέχει πιστοποιημένα αυτή την εξειδίκευση και με αναγνωρισμένη διεθνώς συμμετοχή στην έρευνα για τους όγκους του μυοσκελετικού συστήματος. Επίσης, εκπαιδεύτηκε για 1 έτος στην Παιδοορθοπαιδική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών ''ΚΑΤ ''.

Μετά την απόκτηση της ειδικότητας εργάστηκε από το 2016 έως το 2020 στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας ως επικουρικός επιμελητής Β' στην Ορθοπαιδική κλινική και ως μόνιμος Επιμελητής Α' Ορθοπαιδικής στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. 


Από το Σεπτέμβριο του 2020 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Χαλκίδα και από τον Ιούνιο του 2022 στη Θήβα.


Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών (M.Sc.) του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας "Κλινικές Εφαρμογές της Μοριακής Ιατρικής" με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ (9,46) . Στα πλαίσια του προγράμματος εκπονήθηκε βιβλιογραφική εργασία με τίτλο "Βιοχημικοί δείκτες οστικού μεταβολισμού - μοριακή βάση και κλινική εφαρμογή" και διπλωματική εργασία με τίτλο "Μέτρηση βιοχημικών δεικτών οστικού μεταβολισμού σε ασθενείς που υπόκεινται σε μείζονες ορθοπαιδικές επεμβάσεις" .

Η περαιτέρω εκπαίδευσή του περιλαμβάνει συμμετοχή σε πολλά hands - on μετεκπαιδευτικά μαθήματα και πτωματικά workshop σε αντικείμενα όπως η Ολική Αρθροπλαστική του γόνατος , Αρθροσκόπηση γόνατος και ώμου , Οστεοσύνθεση καταγμάτων με προηγμένες τεχνικές κ.α.

Το 2016 εκπαιδεύτηκε στις πιο προηγμένες τεχνικές σχετικά με την επανορθωτική χειρουργική του γόνατος και του ισχίου στο Hospital for Special Surgery (HSS) της Νέας Υόρκης , του No 1 Ορθοπαιδικού νοσοκομείου με βάση την παγκόσμια κατάταξη , στα πλαίσια προγράμματος χρηματοδοτούμενου από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Έχει ενεργό συμμετοχή με επιστημονικές εργασίες σε πολυάριθμα ελληνικά και διεθνή ορθοπαιδικά συνέδρια, ενώ έχει δώσει και αρκετές επιστημονικές διαλέξεις ως προσκεκλημένος ομιλητής.

Στον τομέα του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς έχει συμμετάσχει ως επιβλέπων ιατρός στο πρόγραμμα "Αθλητικά Μονοπάτια 2015" του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος , ενώ από το 2015 συμμετέχει ως εθελοντής ιατρός στον διεθνή υπερμαραθώνιο "Σπάρταθλον".
Το Ορθοπαιδικό Ιατρείο λειτουργεί: 

Δευτέρα και Πέμπτη  

 Κατόπιν  Ραντεβού

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6947289657

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!