ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ


ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ
Η Ρευματολογία είναι ιατρική ειδικότητα που ασχολείται με την έρευνα, τη διάγνωση και τη θεραπεία των συστηματικών ρευματικών και των υπολοίπων μυοσκελετικών παθήσεων.
Οι Ρευματικές Παθήσεις (ΡΠ) είναι περισσότερες από 200, οι οποίες προσβάλλουν τις αρθρώσεις, τα οστά αλλά και τους μαλακούς ιστούς, συμπεριλαμβανομένων και των μυών γύρω από τις αρθρώσεις σε όλο το σώμα.
Αυτές οι καταστάσεις παρατηρούνται και στα δύο φύλα, σε όλες τις ηλικίες. Η αρθρίτιδα είναι η συχνότερη αιτία φυσικής δυσλειτουργίας σε όλο τον κόσμο.
Το 1/4 του πληθυσμού των αναπτυγμένων χωρών πάσχει από κάποια ΡΠ σε κάποια στιγμή της ζωής τους. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) τα άτομα με ΡΠ ανέρχονται σε 120.000.0001 ενώ στην Ελλάδα υπολογίζονται σε περίπου 3.000.000 άτομα.

ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ
Μερικές από τις πιο σημαντικές παθήσεις με τις οποίες ασχολείται ο ρευματολόγος είναι οι εξής:
- Η οστεοαρθρίτιδα, η οποία οφείλεται στην εκφύλιση των αρθρώσεων.
- Η ρευματοειδής αρθρίτιδα και οι σπονδυλοαρθροπάθειες (π.χ. αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα, ψωριασική αρθρίτιδα), οι οποίες προκαλούν φλεγμονή στις αρθρώσεις, που αν δεν ελεγχθεί, μπορεί να προκαλέσει μόνιμη και μη αναστρέψιμη βλάβη.
- Τα συστηματικά νοσήματα του συνδετικού ιστού, π.χ. ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος, η πολυμυοσίτιδα - δερματομυοσίτιδα και οι συστηματικές αγγειίτιδες, μεταξύ άλλων.
- Και, ασφαλώς, η οστεοπόρωση.
Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η αρθρίτιδα και οι ρευματισμοί μπορούν να προσβάλουν οποιονδήποτε, σε οποιαδήποτε ηλικία, από την παιδι
κή μέχρι την πολύ προχωρημένη γεροντική ηλικία.


Η ΙΑΤΡΟΣ
Η Λίνα Ρουμπή σπούδασε Ιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.                                                                                        Ειδικεύτηκε στην Παθολογία στο νοσοκομείο του Sundsvall της Σουηδίας και στην Ρευματολογία στο ίδιο νοσοκομείο καθώς και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Karolinska στην Στοκχόλμη.
Στο πλαίσιο της ειδίκευσης έκανε έρευνα στο Συστηματικό Σκληρόδερμα και συμμετείχε ενεργά στο 3ο Παγκόσμιο Συνέδριο Συστηματικού Σκληροδέρματος στη Ρώμη με Poster.
Εργάστηκε ως Επιμελήτρια Β στο Νοσοκομείο του Sundsvall από το 2013 εως το 2016 και στη συνέχεια ως επιμελήτρια Α από το 2016 εως σήμερα όπου συνεχίζει να εργάζεται εξ αποστάσεως με το Ρευματολογικό τμήμα αλλά και δια ζώσης ως υπεύθυνη της εκπαίδευσης των φοιτητών.
Μετά από 14 χρόνια διαμονής και εργασίας στη Σουηδία πήρε την απόφαση με την οικογένεια της να επιστρέψει στην Χαλκίδα και να ασκήσει την Ιατρική στον τόπο της.

Η ιατρός είναι μέλος της Ελληνικής και της Σουηδικής Ρευματολογικής εταιρίας και παρακολουθεί διαρκώς τις εξελίξεις της ειδικότητας συμμετέχοντας σε συνέδρια στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.
Είναι παντρεμένη με τον Νίκο Περισυνάκη Ορθοπαιδικό-Χειρουργό, Επιμελητή Β ο οποίος εργάζεται ως Επικουρικός Ιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο της Χαλκίδας και έχει 2 παιδιά.
Στο ιατρείο παρακολουθεί ασθενείς με:
- Φλεγμονώδεις αρθρίτιδες ( ρευματοειδή αρθρίδα, ψωριασική αρθρίτιδα, σπονδυλοαρθρίτιδες, ουρική αρθρίτιδα κλπ)
- Συστηματικά νοσήματα συνδετικού ιστού (ΣΕΛ, αγγειίτιδες, Συστηματικό Σκληρόδερμα, μυοσίτιδες κλπ)
- Γιγαντοκυτταρική αρτηρίτιδα (κροταφική αρτηρίτιδα)
- Ρευματική πολυμυαλγία
- Ενδοαρθρικές εγχύσεις


Το ρευματολογικό ιατρείο λειτουργεί κάθε Πέμπτη κατόπιν ραντεβού με την Ιατρό

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:  6948800631


Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!